KNB: 29-12-2020

Jonge huizenkopers opgelet: vanaf 1 januari 2021 verandert er van alles rondom de overdrachtsbelasting. Ben je jonger dan 35 jaar, dan betaal je vanaf die datum eenmalig geen overdrachtsbelasting. Dat is de belasting die je betaalt bij de aankoop van een woning. Tot nu toe was dat 2 procent van de waarde. Met deze ‘startersvrijstelling’ kun je dus duizenden euro’s besparen!

Vanaf 1 april 2021 verandert er weer iets aan de overdrachtsbelasting. Vanaf die datum geldt de vrijstelling van overdrachtsbelasting alleen voor woningen die niet duurder zijn dan 400.000 euro. Ben je jonger dan 35 jaar en koop je een woning die duurder is dan dat bedrag? Dan heb je pech en moet je vanaf 1 april toch 2 procent overdrachtsbelasting betalen.

Meer informatie: Bekijk dan dit bericht.  Hier kunt u ook de noodzakelijke formulieren downloaden.

Voor meer veel gestelde vragen is het ook zeker interessant om deze link te openen. (Bron KNB)

 

Comments are closed.

Adres:

Lichtenauerlaan 102 (Brainpark II) 3062 ME Rotterdam

telefoon:

010-2425400

email:

info@vadnot.nl